НОВОСТИ

Додик: Важно политичко јединство, али опозиција нема снагу

14/06/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да би волио да о националним питањима постоји консензус свих политичких партија, али да стање у опозицији не иде у том правцу и да их за сада једино окупља мржња према њему.

 

 

– Нису консолидовани. Не желим да вријеђам никога, али мислим да су расути, да немају никакву снагу. То ће се још распадати, али волио бих због јавности да пошаљемо јасну поруку око кључних ствари – рекао је Додик.

Он је, говорећи о новом предсједнику СДС-а Милану Миличевићу, напоменуо да је присуствовао првом састанку који је сазван због одбране интереса Српске када је ријеч о имовини, али да се упркос датим изјавама није одазвао на други када су утврђени закључци.

– Када је отишао и када се срео с неким ко је њему ауторитет, онда на други састанак није дошао. Толико о јединству – каже Додик.

Предсједник Српске је истакао да функцију обавља с пуним увјерењем да ради најбоље за народ.

– Нисам свемогућ, али истрајавам на ономе што мислим да је исправно за овај народ. Мене не може назвати нико са стране и рећи да промијеним своје понашање. Са опозицијом то није случај. Није корисно да у свему будете против – рекао је Додик.

Он је изјавио да му је опозиција важна на дан избора и да ће се тада поново суочити, те да је увјерен да ће доживјети још један пораз и већи дебакл него до сада. Додик је рекао да појединим лидерима опозиције аплаудирају само у Федерацији БиХ.

– Овдје дођу и пљују по Републици, стално говоре негативно. Имате један број људи који то подржава, али оно што је њихов проблем јесте да већина то не подржава. У политици је, ипак, важна већина, а та већина не смије да поклекне – истакао је Додик, који је предсједник СНСД-а.

Додик је навео је да је поносан на коалиционе партнере јер спроводе јединствену политику заштите интереса Српске, као и по свим другим важним питањима.

– Опозициону сцену су узурпирали недовршени ликови као што је Игор Црнадак, који је био замјеник министра одбране у Савјету министара када смо радили са ПДП-ом. Њега су преузеле те обавјештајне службе. Он је проглашен за најбољег и најсервилнијег који је пуштао све што су они тражили – рекао је Додик.

Он је оцијенио да се актуелна структура власти суочава са проблемима, али и навео да нема ауторитета којем не могу погледати у очи.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести