НОВОСТИ

Додик: Високи захтјеви Европске уније довели БиХ до дебакла

03/06/2024

Високи захтјеви Европске уније довели су БиХ до дебакла и тешко можемо ићи даље, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

 

 

– Када год дође до договора, умијеша се амерички амбасадор и говори шта може, шта не може – истакао је Додик након састанка лидера странака које чине већину на нивоу БиХ са комесаром ЕУ за проширење Оливером Вархељијем.

Додик је истакао да је Вархељи заслужан за статуса преговарача за БиХ.

– Али многи су, укључујући америчког амбасадора, учинили да се европски пут успори – рекао је Додик.

Додик је Вархељију пренио да се у континуитету нарушава спољна политика БиХ, и да су је додатно Бошњаци угрозили поступањем у Уједињеним нацијама.

– Европска комисија у континуитету тражи да се испуне исти услови који су од раније познати, али то не иде у БиХ која је у дубокој кризи и у којој је урушена свака могућност договора. Имамо крњи Уставни суд БиХ, нема буџета, Дом народа је блокиран – нагласио је предсједник Српске.

Додик је указао и да су приче о преговарачком оквиру изнуђене.

– Стално говоре исто. Они не могу да разумију да није све о тим њиховим парама које они наводно желе да дају, а онда вас услове до те мјере да себе понизите до мјере бесмисла – изјавио је предсједник Српске и додао да није оптимиста и да је БиХ само фарса, у шта се данас могао увјерити и Вархељи.

Остале Вијести