НОВОСТИ

Док ПДП пуца по шавовима, бивши саборци свирају и пјевају

26/02/2024

Сукоб Драшка Станивуковића и његовог тетка Игора Црнатка главна је тема у опозиционим редовима. О њиховом сукобу итекако има шта да каже Небојша Вукановић. Бивши добри другар Станивуковића подржава Црнатка. Једини је, каже, скинуо рукавице и рекао шта мисли. Главни кривац за стање у ПДП-у је Драшко Станивуковић, сматра Вукановић.

 

 

– Како ће он тобоже кад проговоре да то буде страшно, да они који га критикују у ПДПу кокодачу. Како је већ рекао, кукуричу не могу се сјетити. Није ни битно. То је један бескрупулозни, макијавелиста који је одговоран не само за стање у ПДПу већ и у цијелој Републици Српској – рекао је Небојша Вукановић, лидер Листе за правду и ред.

За свог бившег саборца каже да има болесне амбиције, да не зна ништа ни о једној теми и да само изводи скечеве. Хтјели смо да питамо Станивуковића шта мисли о овим Вукановићевим изјавама али на телефон се данима не јавља. Од ПДП-оваца који су неки дан добили инстркуције за понашање, на телефон се јавио само потпредсједник Милко Грмуша. Али ништа није желио да коментарише. Аналитичари кажу да ПДП политички клизи. Изгледа је проблем у руководству партије.

– А онда имамо још једну парадоксалну ситуацију када је ријеч о ПДП-у. Имамо предсједника странке који је прије не знам колико година рекао да то више неће бити, да требабирати новог. Али никако новог да изаберу. Па је он некакав вршилац дужности. Све су то индикатори кризе партије. Ја мислим да је послије одласка Иванића ПДП изгубио тај идентитет – каже Драгомир Вуковић, професор на Универзитету у Источном Сарајеву.

А губи га и даље. Странка се додатно цијепа након што је, већ једном поцијепала Јелена Тривић. По скоро идентичном шаблону као сада Црнадак, свађала се и препуцавала са Станивуковићем. Док и даље мисли да је побједник избора, сукоб у ПДП-у посматра пјевајући.

– Ми заједно можемо све, ми можемо промијенити свијет, нема повлачења нема предаје – пјева Јелена Тривић.

“Ми заједно можемо све”, одавно је немогућа мисија у опозицији. У том блоку свађа се ко стигне. Неко бригу удари на весеље, и барем на кратко уз музику заборави проблеме.

Тако је и Игор Црнадак након ПДП-ове бурне седмице пјевушио стихове: Пара врти тамо гдје бургија не може. Иако тврди да није, јасно је да мисли на Станивуковића и његово богатство. И више нема никакве дилеме – након силних потреса, цијепања и подјела, ПДП дефинитивно очекују нове које их, шта год они говорили, воде једино према већој пропасти од оне у којој су сада.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести