НОВОСТИ

Шпирић: Српски делегати досљедно поштују закључке Скупштине Српске |

Бореновић одговорио Тривићевој: Ништа не би постигла да није било мене и партије |

Тривић: Бореновић није смио на црту Додику |

Ковачевић: Република Српска није крпа којом може да се брише под |

Вишковић: Имовина прије 30 година уграђена у Устав Српске – Комшић и Бећировић немају ту шта да траже |

СВЕ ОТИШЛО У НЕПОВРАТ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПРЕСРЕТНУТОГ ПИСМА… Да је Карађорђе прихватио ово, историја Србије би изгледала ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ! |

ТАЈНЕ ИЗ ЋЕЛИЈЕ 1.121 У КОЈОЈ ЈЕ БОРАВИО МИЛОШЕВИЋ! Био је свјетска ексклузива без премца, нудили су баснословне суме новца за његове фотографије! |

Удружење логораша: Пуна подршка институцијама Српске у заштити националног интереса Срба и очувања Српске |

Нешић: Неће проћи Бећировићев и Комшићев закон о имовини |

Егић: Успјели смо да испоштујемо све захтјеве борачке популације |

Галијашевић: Бошњачко друштво нема осјећај одговорности због убиства Срба

11/09/2023

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић изјавио је да је истицање ратне заставе такозване Армије БиХ и “Исламске државе” током обиљежавања 28 година од прогона Срба из Возуће начин да се жртве поново убију, да се они који обиљежавају то страдање заплаше и не враћају својој кући и да тај простор остане заувијек етнички очишћен од Срба.

 

 

– Када се узме у обзир то понашање и чињеница да је главни кривац командант генерал Сакиб Махмуљин побјегао у Турску, да је недоступан судским органима БиХ и да власти у Сарајеву не чине ништа да га из виле Бакира Изетбеговића у Измиру врате у Сарајево онда видите да је атмосфера у бошњачком друштву таква да нема суочавања са ратним злочинима према Србима – рекао је Галијашевић, преноси Срна.

 

Он је истакао да у бошњачком друштву нема осјећаја одговорности због ритуалних клања која су направљена на подручју Зенице и Завидовића, а која су била масовнија него у Сирији и Ираку, уопште на Блиском истоку.

 

– Бошњачко друштво на том подручју и даље живи у ратној психози и великој мржњи према Србима, као да су Срби из Возуће криви што су ту страдали. Српско страдање очигледно не дира одређене бошњачке кругове нити њихове јавне политике које и даље јашу на ратним пропагандама, ратним заставама и ратним циљевима – рекао је Галијашевић.

 

Он је додао да то на одређени начин и опомиње јер таква психоза и стање духа говори да се није одустало од ратних циљева и да се нимало не осјећају кривим због убиства Срба.

 

Током марша “Стазом егзодуса” поводом обиљежавања 28 година од прогона Срба из Возуће, насеља у долини Криваје и са јужног дијела Озрена, и ове године истицане су ратне заставе такозване Армије БиХ и “Исламске државе”, уз спорадичне повике “Текбир” из колоне возила која је пролазила кроз Стог.

 

Срби из Возуће протјерани су са вјековних огњишта у офанзиви такозване Армије БиХ под називом “Ураган” или “Фарз”.

 

Масовно страдање Возућана догодило се од 10. до 24. септембра 1995. године у офанзиви у којој је учествовало 23.000 муслиманских војника Другог и Трећег корпуса такозване Армије БиХ и одреда “Ел муџахедин”, као и усљед бомбардовања НАТО снага.

 

Тада је спаљено 30 српских села, протјерано 1.920 српских породица са 7.680 чланова, убијено 459 бораца Војске Републике Српске и цивила, док се за 129 још трага.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести