НОВОСТИ

Илић: Напад на Српску у опису посла Бећировића и Комшића

28/07/2023

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Младен Илић оцијенио је да је непримјерен и неприхватљив потез чланова Предсједништва БиХ Дениса Бећировића и Жељка Комшића који су амбасадора БиХ у Србији Александра Врањеша позвали на консултације, те додао да је сада видљиво да су им у опису посла напади на Републику Српску и њене представнике.

 

 

„Ово је каубојски потез и сматрам да је овако нешто неприхватљиво јер амбасадор Александар Врањеш ради одлично свој посао. Позивање на консултације од Бећировића и Комшића не може допринијети стабилности БиХ“, рекао је Илић Срни.

Он је подсјетио на потезе првенствено бошњачких министара у прошлом мандату у Савјету министара, али и представника БиХ у свијету, који су како је оцијенио, својим дјеловањем нанијели немјерљиву штету БиХ.

„Непотребне су овакве изјаве, посебно када узмемо у обзир какве су изјаве давали и како су се понашали поједини амбасадори, па и министар у прошлом мандату Бисера Турковић. Ово можемо назвати и ударом на Републику Српску“, истакао је Илић.

Он је подсјетио на опасне изјаве амбасадора БиХ у свијету који долазе из партија блиских Бећировићу и Комшићу од којих никада није тражено појашњење, нити су позивани на консултације.

„Комшић није реаговао на потезе Бисере Турковић која је на најгори могући начин кршила процедуре и нанијела много штете БиХ“, навео је Илић.

Он је подржао амбасадора БиХ у Србији Александра Врањеша, истакавши да се непотребно дигла прашина у вези са студенткињама из Сарајева које школовање настављају у Србији, након претрпљеног линча због објаве на друштвеним мрежама.

„Не видим ништа спорно када је ријеч о тим младим дјевојкама. Поносни смо на Србију која им је омогућила да наставе школовање и дала им и стипендије. Исто тако, сигуран сам да би био добар потез да су се одлучили и за студирање у Републици Српској“, додао је Илић.

Чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Денис Бећировић затражили су да Министарство иностраних послова БиХ хитно позове амбасадора БиХ у Србији Александра Врањеша на консултације у Сарајево, након што је директору Безбедносно-информативне агенција Србије Александру Вулину захвалио што је омогућио стипендије двјема студенткињама Факултета за криминалистику Универзитета у Сарајеву и смјештај за наставак студија на Академији националне безбедности у Београду.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести