НОВОСТИ

Шпирић: Српски делегати досљедно поштују закључке Скупштине Српске |

Бореновић одговорио Тривићевој: Ништа не би постигла да није било мене и партије |

Тривић: Бореновић није смио на црту Додику |

Ковачевић: Република Српска није крпа којом може да се брише под |

Вишковић: Имовина прије 30 година уграђена у Устав Српске – Комшић и Бећировић немају ту шта да траже |

СВЕ ОТИШЛО У НЕПОВРАТ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПРЕСРЕТНУТОГ ПИСМА… Да је Карађорђе прихватио ово, историја Србије би изгледала ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ! |

ТАЈНЕ ИЗ ЋЕЛИЈЕ 1.121 У КОЈОЈ ЈЕ БОРАВИО МИЛОШЕВИЋ! Био је свјетска ексклузива без премца, нудили су баснословне суме новца за његове фотографије! |

Удружење логораша: Пуна подршка институцијама Српске у заштити националног интереса Срба и очувања Српске |

Нешић: Неће проћи Бећировићев и Комшићев закон о имовини |

Егић: Успјели смо да испоштујемо све захтјеве борачке популације |

“Извјештај Стејт департмента нетачан и паушалан, поступају по Марфијевим дезинформацијама”

26/08/2023

Сташа Кошарац, министар спољне трговине и екеномских односа БиХ, истакао је да је извјештај Стејт департмента о инвестиционој клими у БиХ потпуно нетачан и паушалан, те доказује да САД и даље некритички поступају по дезинфомацијама које им доставља Америчка амбасада у Сарајеву и амбасадор Мајкл Марфи.

 

 

Кошарац је навео да су питање државне имовине ријешили Дејтонски споразум и Устав БиХ и да сва имовина на територији Српске припада искључиво Српској.

“БиХ нема имовину. То је једина истина. Све друге тврдње су лажне и представљају груби настрај на Дејтон и Устав”, написао је Кошарац на Инстаграму.

Он је навео да су тенденциозне тврдње о неуставном дјеловању предсједника Републике Српске Милорада Додика и неповољној инвестиционој клими у Српској непријатељиски чин Амбасаде САД у БиХ.

“Ко им је дао мандат да шире неистине?! Препознали смо њихове лоше намјере и константне тежње да политички условљавају руководство Српске. Видљива је њихова перфидна, неистинита и спекулативна намјера да зауставе инвестиције у Републици Српској. Но, неће им проћи!”, поручио је Кошарац.

Он је додао да Република Српска има одговорно руководство и да ће успјешно завршити финансијску годину, захваљујући пријатељима у региону, Европи и свијету.

“Реализација пројекта у Српској, попут ХЕ `Бук Бијела`, ХЕ `Мрсово`, Вјетроелектране `Хргуд`, Источне гасне интерконекције, ауто-пута Бањалука -Приједор, те низа других инфраструктурних пројеката, на најбољи начин ће демантовати лажне и злураде тврдње недобронамјерних западних амбасада на челу са Америчком”, нагласио је Кошарац.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести