НОВОСТИ

Јоргић: Народ у Бањској се самоорганизовао како би указао на терор који трпи

02/10/2023

Група народа се подигла да скрене пажњу на дешавања на Косову и Метохији и на терор који премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти врши годинама над Србима, рекао је генерални директор компаније Борба Андрија Јоргић.

 

Јоргић је за РТРС рекао да су дешавања у Бањској симбол отпора народа који се самоорганизовао како би указао на тежак положај у којем се налази.

 

Он је истакао да је циљ био да се скрене пажња међународне заједнице, односно да КФОР коначно обезбиједи безбједност и слободу кретања свих на Космету и проводи своју мисију у пуном капацитету

 

Јоргић је рекао да Срби на Космету годинама трпе терор, наглашавајући да на сјеверу нема мјеста за полицију самопроглашеног Косова, већ искључиво за КФОР.

 

– Курти је злоупотребио акцију и смрт полицајца како би цијелу територију Косова и Метохије прогласио антитерористичком зоном како би могли да упадају у куће – рекао је Јоргић.

 

Он је додао да се Срби на Космету свакодневно суочавају са нападима од којих многи остају непријављени, јер, како каже, немају коме да пријаве.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести