НОВОСТИ

СЛОМ НИЈЕМАЦА ЗА САМО 45 ДАНА: Солунски фронт био једна од раскрсница српског народа |

ЧУВЕНА ПОБЈЕДА Нијемце протјерали из Вишеграда, све мирисало на барут, улице пуне крви… |

СЛАВЕ Божић, Митровдан и Ђурђевдан, али и Бајрам, баба Божана посљедња горанска хришћанка! |

НАЈПОЗНАТИЈИ СРБИН ОТЈЕРАН У ЈАНЧАРЕ Био најмоћнија фигура уз султана, али и миљеник његове жене |

Ученици основних школа кроз игру учили о значају рециклирања пластике и заштити природе |

Сутра у Храму Светог великомученика Георгија дочек чудотворне иконе Пресвете Богородице Брзопомоћнице |

НСРС сутра о Приједлогу резолуције о заштити Срба; Српска уз свој народ на КиМ |

ЗБОГ КРАЉА НА СТРИЈЕЉАЊЕ, АЛИ ЈЕ ПРЕЖИВИО МЕТАК! Голи и везани, али од пјесме не одустају! |

Додик: Српска институционално стабилна, поштује Устав и Дејтонски споразум |

Којић: Политике Додика и Цвијановићеве препознате у свијету |

Нова провокација тзв. косовске полиције у Звечану, возилом ушли у улицу гдје су окупљени Срби (ФОТО) |

Калинић: Очекивана антируска хистерија и харанга на Додика након успјешне посјете Москви

25/05/2023

Савјетник предсједника Републике Српске Драган Калинић рекао је да је очекивана антируска хистерија и харанга на предсједника Српске Милорада Додика са познатих западних и чаршијских адреса након успјешне посјете Додика Русији и садржајног и охрабрујућег разговора са руским предсједником Владимиром Путином.

 

 

– Све то само учвршћује наше увјерење да је више него љековито да се у овим турбулентним временима ослонимо на Русију као свјетску силу и да наставимо сарадњу са Кином, Мађарском, али и Турском и Израелом, а изнад свега са Србијом. Дакле, са свима који разумију стање у БиХ и залагање Републике Српске за поштовање изворног Дејтонског споразума и Устава БиХ као и њену борбу за очување равноправности и самосталности у тим оквирима – рекао је Калинић.

Он је истакао да Срби у БиХ више никада неће дозволити да буду мета за поткусуривање Запада и бошњачких унитариста у погубној игри која је унапријед осуђена на пропаст.

– И једни и други би требало коначно да престану са сновима о тзв. грађанској, а заправо муслиманској држави као гаранцији да ће “Босна бити мирна, стабилна, просперитетна” и за Европу прихватљива – рекао је Калинић.

Он је навео да је Додикова сарадња са Русијом у разним аспектима истовремено и јасна порука Западу да на њихову пробосанску политику Српска има право на реципрочан одговор.

– Умјесто што ударају у “ратне бубњеве” политичком Сарајеву било би боље да размишљају прагматски и прихвате да од ове сарадње корист могу имати сва три конститутивна народа у БиХ. Коначно и они и тобожња опозиција у Српској требало би да схвате како и у овим временима није јерес сарађивати са Русијом и да у томе неће поклекнути ни Додик ни Жељка Цвијановић ни владајућа коалиција – истакао је Калинић.

Он је нагласио да ће то и убудуће бити политичка, економска и културна константа.

– Кад је већ тако, а без икакве сумње и јесте било би боље да Америка, Велика Британија и ЕУ умјесто махања штапом, пријетњама, санкцијама и сличним уцјенама одустану од такве “потемкиновске политике” и руководству Српске понуде руку равноправне и конструктивне сарадње по бројним питањима која могу побољшати живот сваког грађанина у овој земљи. Живот без ОХР-а, странаца у Уставном суду, иностраних трупа, искривљивања историјских чињеница, селективне правде, двоструких аршина у економској помоци, криминала и корупције и слично, сигуран сам да би осигурао мирну, стабилну и просперитетну будућност за ову земљу – нагласио је Калинић.

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести