НОВОСТИ

Карићка поднијела пријаве због табли: Скандалозна јој истина која је на њима исписана

02/07/2023

Градоначелник Сарајева Бењамина Карић поднијела је кривичну пријаву против градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића.

 

Бењамина Карић

Бењамина Карић

 

Разлог томе су, како каже, “скандалозне табле“. На тим, за њу, “скандалозним таблама“ не пише ништа скандалозно. Бар не у смислу који вријеђа њу.

А скандалозно и те како јесте. Јесте. Али за српски народ. Скандалозно је за 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево. За њихове породице, пријатеље, за животе које су градили, успомене које су скупљали.

Карићка поново, слиједећи утабани пут политичког Сарајева, негира историјске чињенице.

У свом прогласу којим је објавила да ће поднијети кривичну пријаву против Ћосића каже да су “дошла таква времена да и хиљаду пута поновљена лаж никада неће постати истина!“

И у праву је Карићка. Неће. Никада неће постати истина да Срби нису били жртве угњетавања и протјеривања са подручја Сарајева ратних година.

“Мој тим провјерава локацију на којој је табла постављена, ако сте заузели милиметар територија нашег Града, одговараћете и за то“, написала је Карићка.

А ко ће, госпођо Карић, одговарати за заузете стотине хиљада домаћинстава? За десетине хиљада порушених огњишта? За небројено много играчака без којих су српска дјеца остала током спашавања живе главе?

“Градоначелници Сарајева (западног) ће бити изузетно тешко да докаже да ово што пише на табли није тачно и да су становници Источног Сарајева ту пали с Марса“, поручују Карићки.

Градоначелник Сарајева Бењамина Карић грози се табли на којима је написана само истина. Али с друге стране, воли да се дружи са својим колегом, градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем који ју је угостио у граду на Врбасу а тих дана није имао времена да дочека српску дјецу са Космета.

Подсјећамо, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изразио је наду да се градоначелник Сарајева Бењамина Карић, након што је поднијела кривичну пријаву против њега, осјећа самозадовољно, јер, како каже, и он је задовољан што је истакао да је Источно Сарајево град који припада оним 157.000 Срба који више не живе у Сарајеву.

“У Сарајеву које она представља као мултиетничко, мултирелигијско, не живимо зато што никад нисмо били безбједни и што смо, нажалост, Дејтоном изгубили вјековне територије на којима смо годинама уназад били већина”, изјавио је Ћосић.

Он је додао да, ако је Карићева мислила да је њен посао да поднесе кривичну пријаву против њега, онда му је драго што је то и урадила.

“Ако је мислила да је то њен посао и да треба да га уради, драго ми је да га је урадила успјешно. Исто што сам рекао и данас, драго ми је што је то госпођа, драга колегиница градоначелница урадила, нека ради свој посао, као и они који просуђују по тим пријавама”, поручио је Ћосић.

Он је напоменуо да у ономе што је написано на табли нема ништа што представља изазивање или распиривање националне, расне или вјерске мржње или нетрпељивости међу конститутивним народима и осталима, како је Карићева навела у пријави.

Подсјећамо, на шест кључних улаза у Источно Сарајево су постављене табле са називом града и територије града на српском и енглеском језику, на којима је истакнут податак да 157.000 Срба морало напустити Сарајево.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести