НОВОСТИ

Којић: Бећировић сликањем са Дудаковићем провоцира и пријети српском народу

07/08/2023

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић рекао је да је подршка и сликање бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића са Атифом Дудаковићем, који је оптужен за злочине над српским цивилима и војницима на подручју Крајине, представља провокацију и покушај пријетње српском народу.

 

– Бећировић као члан Предсједништва БиХ покушава стално да провоцира српске жртве и породице жртава и на тај начин производи додатну трауму свима у Републици Српској, јер су злочини које су Дудаковић и његова хорда починили монструозни и остављају дубоке ране у српском народу – рекао је Којић Срни.

 

Он је истакао да је ово провокација која је на најнижем нивоу, јер сликање са човјеком оптуженим за злочине над Србима, не представља застрашивање, већ покушај пријетње српском народу.

 

– Срам те било Бећировићу што подржаваш зликовце и убице, а са друге стране себе представљаш као демократу. Све си показао са овим чином – рекао је Којић.

 

Он је упитао да ли ће америчке и британске демократе осудити ово с обзиром да је Дудаковић под оптужницом.

 

– Срам вас било /амерички амбасадор у БиХ/ Мајкл Марфи ако не реагујете на ово. Да ли ви проводите демократију по вољи једног народа? Да ли сте спремни да уважите српске жртве? Нисте, као ни до сада – рекао је Којић.

 

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић састао се данас у Бихаћу са ратним командантом Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифом Дудаковићем, коме се пред Судом БиХ суди за ратне злочине почињене над српским цивилима и војницима на подручју Крајине, те му је “одао признање за допринос у борби за одбрану БиХ”.

 

ВИЈЕСТИ ИЗ ИСТЕ РУБРИКЕ

Остале Вијести