НОВОСТИ

Којић: Хапшење је порука – пет српских бораца за њемачког туристу

12/09/2023

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић изјавио је Срни да данашње хапшење пет лица српске националности због наводних ратних злочина 1995. године представља наставак рата који се води против Срба.

 

 

– Чим се муслиманска удружења побуне против Суда, они одмах експресно реагују, док се нама убице смију у лице, а с друге стране не желе да реагују на све оно што ми причамо и на шта им скрећемо пажњу – истакао је Којић, коментаришући данашње хапшење пет некадашњих припадника Војске Републике Српске који су ухапшени по налогу Тужилаштва БиХ.

Којић је оцијенио да се ово не дешава случајно, баш на дан када Кристијан Шмит отказује посјету Републици Српској и да је ово порука – пет српских бораца за једног њемачког туристу.

– Суд БиХ питамо да ли је могуће да су толико подлегли притиску човјека који нема легитимитет? Да ли је могуће да се и даље не процесуирају убице Срба из Подриња? Да ли их је срамота да су осудили само четири лица на 29 година затвора за сва звјерства учињена над српском нејачи у Подрињу? – пита Којић.

Којић напомиње да се за 3.267 српских живота изриче казна од укупно 29 година затвора, да за братуначка села није одговарао нико, да је за Сребреницу једно лице кажњено на три године, док је, са друге стране, 45 Срба осуђено на чак 650 година робије.

– Гдје је ту правда? Желе да са ових пет ухапшених заокруже број на 50 осуђених како би прекројили историју – сматра Којић.

Којић истиче да је овај суд, који је касапница за Србе, до сада изрекао више од 2.300 година робије Србима, а осталима нешто више од 450 година и да то показује да жели да Србе биолошки уништи, да докрајчи оне који су преживјели муслиманске сепаратисте, али и муџахедине који су чинили стравичне злочине.

– Свим демобилисаним борцима Војске Републике Српске мора се пружити апсолутна заштита јер сваки борац који је стварао нашу републику је једном ногом у затвору док год овај Суд буде овако радио и буде поданик западних амбасада и туриста који желе и даље рат у БиХ – поручио је Којић.

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ ухапсили су данас пет лица на подручју Билеће, Шековића, Власенице, Зворника и Хан Пијеска због сумње да су починила ратни злочин на подручју Власенице и Шековића током 1995. године, саопштено је из ове полицијске агенције.

Хапшења су извршена по налогу Тужилаштва БиХ.

Остале Вијести