НОВОСТИ

Којић: Мехмедовић живи у деведесетим и призива сукобе

03/09/2023

Посланик СДА у Представничком дому парламента БиХ Шемсудин Мехмедовић својим изјавама показује да по сваку цијену жели да се у БиХ произведу сукоби како би се завршио пројекат из деведесетих година у којем је имао значајну улогу – да БиХ постане држава једног народа, а да Срби не постоје или да буду национална мањина, оцијенио је посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић.

 

 

Којић је изјавио Срни да је порука недавних протеста, који су одржани на миран и достојенствен начин без провоцирања било кога, била – доста више потеза који развлашћују Републику Српску.

Он је напоменуо да се са друге стране видјело шта се десило у Јелаху гдје су људи који су на повратку са мирног протеста само пролазили кроз тај дио Федерације доживјели озбиљне, неугодне провокације и све оно што може да ескалира у одређену врсту сукоба.

– Такве политике сукоба које Бошњаци СДА доминантно желе сигурно нису добродошле ниједном народу, не треба да буду порука за будућност и морају бити санкционисане од међународне заједнице која очигледно подрива стање у БиХ, а не жели да санкционише – рекао је Којић реагујући на то што Мехмедовић мирне протесте подршке институцијама Републике Српске представља као пријетњу.

Којић је нагласио да је порука из Републике Српске јасна – да не да своје иституције и не да институцију предсједника Републике, и то ради на миран и достојанствен начин.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести