НОВОСТИ

Којић: Муслиманима у БиХ смета истина

23/08/2023

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић изјавио је Срни да је шарање табле у општини Источна Илиџа на којој је исписана истина о 157.000 протјераних Срба из Сарајева још један доказ да истина смета муслиманима у БиХ.

 

 

Којић је нагласио да поруке које су исписане по ко зна који пут показују да федерално Сарајево не жели суживот, мир, истину.

“Не желе да признају ни истину о многим логорима широм Сарајева, о многим мученим, убијеним логорашима, о отетој имовини и још много чему. Док год не буду жељели да се помире са чињеницом и сами себи признају истину, они ће слати овакве поруке Србима”, истакао је Којић.

Он је нагласио да ни дан данас Бошњаци широм БиХ не желе да признају нити један злочин над Србима, не желе да се поклоне српским жртвама.

“Свједоци смо готово свакодневно рушења надгробних споменика широм Федерације, шарања ћириличних натписа. Нисмо никада чули да је неко одговарао за то, док је са друге стране лично предсједник /Републике Српске Милорад/ Додик позвао момка који је нападнут у Братунцу, што показује да је су Српска и њене институције спремни да се суоче са истином, али исто тако да се суоче и са покушајем лажирања историје. То је оно што морамо сваки дан чинити”, поручио је Којић.

Којић сматра да ће овакве провокације бити учестале јер је циљ рушење Републике Српске и прикривање истине о судбини сарајевских Срба.

Табла добродошлице у Источно Сарајево са натписом “Добродошли у Источно Сарајево, град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево” у општини Источна Илиџа ишарана је данас увредљивим садржајем упућеним Србима, између осталог и са “Алаху екбер”.

На табли постављеној у Равногорској улици написано је и “Србе на врбе”, као и “М`рш из Босне”.

Остале Вијести