НОВОСТИ

Којић: Не постоји “државна имовина БиХ”, на дјелу замјена теза

10/10/2023

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић рекао је да не постоји “државна имовина БиХ” и да су тај термин увели Бошњаци заједно са дијелом међународне заједнице.

Којић је за РТРС истакао да је дејтонска БиХ настала здруживањем Републике Српске и Федерације БиХ које су у заједницу унијеле своју територију, наглашавајући да власнико право над имовином припада ентитетима.

 

Он је рекао да инсистирање на томе да БиХ има имовину представља покушај замјене теза.

 

Којић каже је на дјелу “државина”, односно покушај отимања имовине ентитетима и присвајања државној заједници, иако јој то по Уставу не припада, истичући да је имовина својина и власништво Републике Српске и ФБиХ.

 

Он је додао да ентитети могу устпупити БиХ коришћење имовине, али не и пренијети право својине јер би тим био прекршен Дејтонски споразум и доведен у питање њихов опстанак.

 

– У случају преношења права својине над имовином на БиХ, међународни уговор не би постојао у својој изворној форми. Дакле, тиме територија Републике Српске и ФБиХ не би више била 49, односно 51 одсто – навео је Којић.

 

Он је рекао да се иза свега крије покушај развлашћивања Републике Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести