НОВОСТИ

Вулић: Умјесто што се шепури по институцијама, Марфију је боље да се затвори у своје одаје до одласка из БиХ |

”Лицем у лице” – Свјетски неконвенционални дизајнер Мирко Илић у Бањалуци |

Митинг “Српска те зове” створио нови раскол у ПДП-у; Станивуковић на једну, Бореновић на другу страну |

Ковачевић: Кад “Српска зове” сви смо као један и под једном заставом |

Аџић позвао грађане на митинг “Српска те зове” |

Вучић у Билећи: Неизмјерно захвалан на топлом дочеку и огромној љубави према Србији |

Ђајић позива грађане на митинг СРПСКА ТЕ ЗОВЕ ”Не одрецимо се борбе својих предака а ни будућности својих потомака” ВИДЕО |

УКЦ Републике Српске oве године обиљежa двогодишњицу рада ‘’Клинике за кардиохирургију’’. |

Додик: Срби немају право да буду наивни |

Народна трибина У Коћичевом вијенцу, Булевару и Побрђу: “Угрожена Српска- одлучан одговор” |

Којић: Политике Додика и Цвијановићеве препознате у свијету

05/06/2023

Политике за које се залажу предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, а које се крећу у оквирима Устава, најбоље говоре о томе да БиХ може опстати на принципима Дејтонског мировног споразума, оцијенио је посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић.

 

Милорад Којић

 

Којић је рекао Срни да су ове политике представника Републике Српске постале препознатљиве у свијету, а као доказ за то су присуство Додика и Цвијановићеве инаугурацији предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, као и бројни састанци са премијером Мађарске Виктором Орбаном и предсједником Русије Владимиром Путином.

“Сусрети који се дешавају у оквиру редовних радних посјета најбоље потврђују да Република Српска има свој међународни легитимитет у оквиру дејтонске БиХ и да управо на тај начин има све елементе државности унутар дејтонске БиХ, што је на крају загарантовано уставима БиХ и Републике Српске”, нагласио је Којић.

Он је рекао да састанци са европским и свјетским државницима помажу и развијању привреде Републике Српске кроз различите врсте инвестирања, као и да су неке блокаде Српској биле због заблуда одређених представника држава у свијету.

“Дипломатски рад Додика и Цвијановићеве, заједно са њиховим сарадницима, управо мијења слику у свијету у односу на ону коју покушавају пласирати Бошњаци на основу спиновања и гдје неке од амбасада на потпуно другачији, антидејтонски начин покушавају да дјелују унутар БиХ, што је недопустиво”, истиче Којић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић присуствовали су у суботу, 3. јуна, у Анкари инаугурацији предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, међу бројним лидерима из свијета. Додик и Цвијановићева састали су се том приликом и са премијером Мађарске Виктором Орбаном.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести