НОВОСТИ

Којић: Политике Додика и Цвијановићеве препознате у свијету

05/06/2023

Политике за које се залажу предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, а које се крећу у оквирима Устава, најбоље говоре о томе да БиХ може опстати на принципима Дејтонског мировног споразума, оцијенио је посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић.

 

Милорад Којић

 

Којић је рекао Срни да су ове политике представника Републике Српске постале препознатљиве у свијету, а као доказ за то су присуство Додика и Цвијановићеве инаугурацији предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, као и бројни састанци са премијером Мађарске Виктором Орбаном и предсједником Русије Владимиром Путином.

“Сусрети који се дешавају у оквиру редовних радних посјета најбоље потврђују да Република Српска има свој међународни легитимитет у оквиру дејтонске БиХ и да управо на тај начин има све елементе државности унутар дејтонске БиХ, што је на крају загарантовано уставима БиХ и Републике Српске”, нагласио је Којић.

Он је рекао да састанци са европским и свјетским државницима помажу и развијању привреде Републике Српске кроз различите врсте инвестирања, као и да су неке блокаде Српској биле због заблуда одређених представника држава у свијету.

“Дипломатски рад Додика и Цвијановићеве, заједно са њиховим сарадницима, управо мијења слику у свијету у односу на ону коју покушавају пласирати Бошњаци на основу спиновања и гдје неке од амбасада на потпуно другачији, антидејтонски начин покушавају да дјелују унутар БиХ, што је недопустиво”, истиче Којић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић присуствовали су у суботу, 3. јуна, у Анкари инаугурацији предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, међу бројним лидерима из свијета. Додик и Цвијановићева састали су се том приликом и са премијером Мађарске Виктором Орбаном.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести