НОВОСТИ

Којић: СДС и ПДП спиновањем до политичких поена

25/08/2023

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић одбацио је тврдње СДС-а и ПДП-а да су закони усвојени у парламенту БиХ пренос надлежности и оцијенио да те странке медијским спиновањем настоје прибавити политичке поене.

 

Милорад Којић

 

Којић је коментаришући изјаве представника СДС-а, ПДП-а и Листе за правду и ред “да се ништа не ради на закону о Уставном суду БиХ”, истакао да је тај закон у завршној фази.

“То су већ рекли министри у Савјету министара, а и министар правде Републике Српске рекао је да радна група ради на закону, што је демант и СДС-у и ПДП-у”, рекао је Којић.

Он је додао и да су нетачне изјаве да су закони усвојени у Представничком дому парламента БиХ пренос надлежности.

“Посланици ПДП-а и СДС-а имали су прилику да током расправе укажу на пренос надлежности и шта је то што је прихватио СНСД. Тада бисмо имали и прилику да аргументовано расправљамо да ли је пренос надлежности или није. Они то, наравно, нису урадили, већ покушавају кроз медијско спиновање да шире неистине и тако прибављају себи политичке поене”, рекао је Којић.

Он је оцијенио да су уопштене флоскуле СДС-а и ПДП-а замарајуће и да немају никакву ни дневнополитичку употребу.

Предсједник СДС-а Милан Миличевић изјавио је данас да су представници Клуба посланика СДС-ПДП-Листа за правду и ред у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ упутили отворено писмо предсједнику Народне скупштине Републике Српске Ненаду Стевандићу у којем траже одржавање посебне сједнице са информацијом о реализацији закључака парламента Српске. Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да је усвајање европских закона у парламенту БиХ пренос надлежности.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је Срни да ће одговор на отворено писмо опозиционих партија доставити идуће седмице, односно учинити га јавним у понедјељак, 28. августа, када ће се таксативно и правно видјети да нема кршења закључака парламента Српске.

Остале Вијести