НОВОСТИ

Којић: СИПА мора да спроведе истражне радње у случају Кристијана Шмита

08/11/2023

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Милорад Којић рекао је да га чуди да СИПА, која је надлежна за спровођење активности и радњи у вези са Кристијаном Шмитом, се није огласила у вези са тим предметом.

 

 

“Не прејудицирам да можда нешто не раде по том предмету. Али смо ми и раније имали случајеве у којима из СИПА кажу да спроводе истражне радње у оквиру својих надлежности и да више информација не могу да дају“, каже Којић.

Којић сматра да је на основу пријаве коју је поднио министар безбједности БиХ, али и на основу свих инфорамција потребно да СИПА поступа по даљем налогу од стране Тужилаштва и да предузима мјере и радње на доказивању у циљу доношења коначне одлуке “каква год та одлука била“.

“Полицијске агенције у БиХ су сервис Тужилаштвимна и оне треба да спроводе једну такву врсту истражних радњи. Не желим да прејудицирам ништа али ми треба да знамо али и они да знају да морају да спроведу истражне радње у случају Кристијана Шмита“, каже Којић.

Којић је подсјетио да је један званичник јуче изјавио да је Шмит ушао у БиХ као дипломата те да то подразумијева да је потребно да се испита његова улога а нарочито његово лажно представљање.

Коментари

0

Пошаљи коментар

Остале Вијести