НОВОСТИ

БОРИЛИ СЕ РАМЕ УЗ РАМЕ СА ЧЕТНИЦИМА Војничка гробља у Београду: Има их 6 и на њима нису сахрањивани само савезници, већ и непријатељи! |

ЛОГОР ЗА ДЈЕЦУ ВЕЛИЧИНЕ 150 ФУДБАЛСКИХ ТЕРЕНА Доња Градина непобијен доказ геноцида НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима |

Додик поручио Миличевићу: Национално одговорна политика је и чување институција Српске |

У Народноослободилачкој борби у БиХ погинуло је највише Срба, па је логично да се сљедбеник нацистичке идеологије Кристијан Шмит окомио на оне који су били највећи трн у оку Трећем Рајху, оцијенио је посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица. |

Патријарх Порфирије: Велики благослов долазак у Херцеговину |

Ковачевић: Све извјесније да Хелез има само мале људе у својој глави |

Нешић: Надлежне институције да се позабаве Хелезом |

Кристијан Шмит предмет подсмијеха у Њемачкој |

Којић: Покушаји легализације Шмита постали лакрдија |

Мостар дочекује патријарха српског Порфирија |

Којић: Судије Суда БиХ учествују у чорби коју западњаци кувају

06/09/2023

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић сматра да судије у Суду БиХ учествују у ономе што неки западњаци покушавају да закувају, па су одбили захтјев адвоката предсједника Републике Српске за изузеће судије Јасмине Ћосић Дедовић.

 

 

 

– Немојте бити послушници јер када вас потроше и одбаце неће вас овај српски херојски народ више прихватити. Не заборавите, издајнике нико не прихвата – рекао је Којић Срни.

Он је додао да је очигледно да судије бјеже од предмета јер нема елемената кривичног дјела за потврђивање оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Милоша Лукића који су само спроводили своју уставну, односно законску обавезу.

Којић сматра да због тога судије бјеже од предмета који нема правног основа и гласају да Дедовићева буде судија за претходно саслушање и на тај начин индиректно одлучују о предмету са којим нису сагласни.

– Али, на тај начин учествују у `чорби` коју кувају неки западњаци са исто тако неким туристима и претварају себе и своју обавезу да проводе правду и правичност у неправнике и послушнике – рекао је Којић.

Он је истакао да је правосуђе на нивоу БиХ, као и Уставни суд, средство за провођење плана развлашћивања Републике Српске, а то не могу да спроведу без уклањања Додика са мјеста предсједника.

– То морамо да схватимо – рекао је Којић.

Опште вијеће Суда БиХ јуче је одбило захтјев предсједника Републике Српске Милорада Додика за изузеће судије Јасмине Ћосић Дедовић у одлучивању о тужби коју је Тужилаштво БиХ подигло против њега и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Милоша Лукића, потврђено је Срни у Суду БиХ.

Адвокат Горан Бубић, бранилац предсједника Српске, упутио је 23. августа приједлог за изузеће судије Јасмине Ћосић Дедовић у предмету против Додика јер постоје околности које изазивају разумну сумњу у њену непристрасност.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести