НОВОСТИ

Којић затражио хитну истрагу: Махмуљин у Изетбеговићевој вили у Измиру

02/08/2023

Пресуђени ратни злочинац Сакиб Махмуљин налази се у Измиру у Турској у вили лидера СДА Бакира Изетбеговића, рекао је предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић, уз напомену да је то објавио Ибран Мустафић на свом “Фејсбуку”.

 

 

Којић је затражио хитну истрагу и да се испитају Мустафић и Изетбеговић, јер злочинац као што је Махмуљин не смије бити на слободи, подсјетивши да је недавно Суд БиХ изнио да немају информацију о томе гдје се налази одбјегли генерал такозване Армије БиХ.

“Узмемо ли у обзир начин на који је Махмуљин побјегао за Турску, а знамо да је Суд БиХ под контролом СДА, ово би могла бити добра информација о томе гдје је и под чијом заштитом је Махмуљин”, рекао је Којић Срни.

Остане ли и ово без конкретне истраге, Којић каже да се може очекивати да сви они који су убијали српску нејач похрле у Турску, тачније код Изетбеговића да би били амнестирани за злочине над Србима.

“Већ знамо да се један од највећих злочинаца, Кемал Мехмедовић, налази у иностранству и да Суд и Тужилаштво БиХ не ради ништа да га пронађу и процесуирају за одсјецање српских глава у Подрињу, јер је у овој накарадној заједници нормално да кољачи српске дјеце и жена буду на слободи по иностранству, а многи и на јавним функцијама”, каже Којић.

Мустафић говори и о Фикрету Превљаку за кога такође тврди да се налази у Измиру и да је комшија са Махмиљином који, како је навео, живи у једној од три Изетбеговићеве виле у том турском граду.

Апелационо одјељење Суда БиХ осудило је крајем априла 2022. године Махмуљина на јединствену казну затвора од осам година за злочине почињене над ратним заробљеницима и српским становништвом у Возући и Завидовићима 1995. године.

Суд је 28. новембра прошле године издао наредбу за расписивање међународне потјернице за Махмуљином након што се није јавио на издржавање казне.

Након расписивања међународне потјернице, Суд БиХ је послао и замолницу Турској за изручење осуђеног Махмуљина.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести