НОВОСТИ

Којић: Због контрадикторних ставова Бећировића, БиХ испада смијешна

17/06/2024

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић је на самиту о Украјини у Швајцарској изнио свој лични став који је уз то и контрадикторан, јер истовремено исказује подршку Украјини и тврди да у БиХ постоје проруске снаге, због чега БиХ испада смијешна, изјавио је Срни посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић.

 

 

Којић је истакао да та контрадикторност Бећировића у основи показује да БиХ нема званичан став у смислу подршке Украјини када је ријеч о сукобу те земље и Русије.

– То је смијешно у конкретном случају, али и генерално кроз процесе који се одвијају у БиХ – додао је Којић.

Према његовим ријечима, Бошњаци кроз овакве и сличне ставове на различитим конференцијама покушавају БиХ да представе као земљу Бошњака, док Србе желе да представе као дискриминишући фактор.

– Срби су конститутивни фактор и народ у БиХ. Управо у том смислу је Дејтонским мировним споразумом прописан начин вођења спољне политике, што, између осталог, подразумијева и усаглашавање сва три члана Предсједништва БиХ, те да у складу са усаглашеним ставом на различитим конференцијама учествују испред БиХ – напоменуо је Којић.

Он је нагласио да Бећировић, али и ранији представници бошњачког народа који су били на позицији чланова Предсједништва, упорно покушавају да раде на такав начин да БиХ чине земљом апсурда.

– То најбоље потврђује да је овдје неопходно да свако оде на своју страну и да они слободно кроз Федерацију БиХ исказују мишљење свог народа без права да изражавају мишљење Републике Српске – сматра Којић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бећировић је на самиту о Украјини, одржаном у Швајцарској, рекао да ће БиХ наставити да исказује солидарност према Украјини и да проруске снаге у БиХ угрожавају мир.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести