НОВОСТИ

Којић: Звиздић и њему слични ратнохушкачким изјавама дестабилизују БиХ

08/07/2023

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић истакао је да Денис Звиздић својим небулозним ратнохушчакмим изјавама позива НАТО снаге и њихове ратне савезнике, очигледно са намјером и жељом да поново бомбардују Србе као што су то радили 1995. године.

 

 

– Звиздић мора бити свјестан и да својим позивом да предсједник Републике Српске Милорад Додик буде смијењен страним интервенционизмом, све нас у Републици Српској гледа као да смо грађани другог реда – рекао је Којић Срни реагујући на изјаве Звиздића да НАТО треба да распореди снаге у Брчко дистрикту, а да предсједнику Српске треба забранити политичко дјеловање.

Којић је нагласио да овакве Звиздићеве изјаве могу само да изазову озбиљну дестабилизацију, те да ће за то бити и одговоран.

– На основу чега Звиздић оптужује предсједника Додика да угрожава безбједност и по чему? Чули смо и команданта Еуфора да је безбједносна ситуација у БиХ стабилна и да нема било каквих промјена. У БиХ само Звиздић и слични њему својим ратнохушкачким изјавама и разним плановима ‘А’ и ‘Б’ покушавају на направе озбиљан безбједносни проблем, а одговорност упорно настоје да пребаце на Републику Српску.

Република Српска, њено легитимно изабрано руководство и грађани бране и не дају оно што су разни Звиздићи хтјели да нам отму 90-их година и зато поручујемо свима да угрожавање наших права, угњетавање воље нашег народа, а поготово, ко зна које по реду, страдање Срба нећемо дозволити – поручио је Којић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести