НОВОСТИ

“Конаковић и Звиздић никада неће остварити сан о унитарној БиХ, истина је једна – поткована аргументима”

13/11/2023

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић истакла је да је очигледно да сви у БиХ не баштине исту БиХ, те да су све прилике да политички представници бошњачког народа никада нису прихватили до краја дејтонску БиХ, коју чине два ентитета и три конститувна народа, и да им је била привремено, прелазно рјешење док не постане “грађанска”.

“Сложићу се са Денисом Звиздићем у једном, а то је – у лажи су кратке ноге. Могу они изјављивати шта желе, али би било сјајно и веома ефикасно да на бази аргумената, чињеница и доказа изађемо пред све оне силе којима су лажном, острашћеном и србомрзачком реториком од српског народа направили све оно што није”, поручила је Вулићева у изјави за Срну, коментаришући реаговања Дениса Звиздића и Елмедина Конаковића на писмо које су српски парламентарци упутили Европском парламенту и америчком Конгресу и Сенату.

 

Она је нагласила да се Срби све вријеме залажу за територијални интегритет и суверенитет БиХ, а политички представници бошњачког народа лобирају за политичку ликвидацију предсједника Републике Српске, уништење свих институције Српске и њено брисање са мапе.

 

Вулићева је поручила бошњачким политичким представницима да Дејтонски споразум, као и 14 приоритета које БиХ треба да испуни на путу ка ЕУ нису “шведски сто”, па да разни Звиздићи и Конаковићи узимају што им се свиди на путу ка стварању унитарне БиХ.

 

“БиХ није само бошњачка, колико год они мислили да јесте и колико год се борили за доминацију над остала два народа, тако да сан који сањају још од Алије Изетбеговића који је жртвовао мир да би остварио своју идеју о унитарној БиХ, неће им поћи за руком. Очигледно је да су тога све свјеснији, па их је веома погодила истина и чињенице наведене у писму упућеном европским парламентарцима и Конгресу и Сенату САД. Доста сте ви лагали, измишљали и глумили жртве гд‌је год се појавите, истина је једна – поткована аргументима”, поручила је Вулићева.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести