НОВОСТИ

Конаковић не престаје са провокацијама: Само је Вучић то видио!

28/05/2024

Ако будем убијен, зато ће бити одговоран Елмедин Конаковић. То је реакција предсједника Србије, након што га је министар спољних послова у Савјету министара БиХ позвао да 11. јула дође у Њујорк или у Поточаре.

 

 

Конаковић је Александра Вучића позвао  да дође огрнут заставом.

“Он је рекао, Вучић може огрнут или неогрнут том заставом, ОК смета му и застава Србије, да дође у Сребреницу 11. јула или у Уједињене нације. Ја сам у Сребреници већ био 11. јула погнуо сам главу пред спомеником, али нисам погнуо главу пред ногама, песницама или чим год су покушали да ме ликвидирају”, рекао је предсједник Србије.

Вучић је нападнут у Поточарима 2015. године. На њега су бацане каменице уз повике: “Убијте га и текбир”. У томе што је позвао предсједника Србије да поново дође тамо гдје је готово линчован, Конаковић не види ништа спорно.

“Видио сам како он то коментарише, и како је рекао, свима вам је промакло да је Конаковић позвао на убиство. И цијелом региону је промакло, само је он то видио”, каже Конаковић.

Конаковић жели да буде нови Алија Изетбеговић, порука је српских представника на заједничком нивоу. Позив предсједнику Србије, чиста је провокација.

“Позив предсједнику Вучићу да дође у Поточаре на начин на који је то урадио Конаковић само је провокација. Он жели да покаже у Сарајеву да је битан да може да провоцира да је важан. Пријеподне је замјеник Реисов, послијеподне главни сљедбеник Алије Изетбеговића”, каже Сташа Кошарац, замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ.

Позив Елмедина Конаковић споран је и безбједњацима. Све то, кажу, треба схватити озбиљно.

“Имајући у виду оно што се већ једном десило у Сребреници сасвим сигурно је да је безбједност предсједника Србије врло озбиљно угрожена, односно била би угрожена једном такво посјетом о чему се по први пут на један необичан начин огласио и сам предсједник Србије Александар Вучић. Ако он који никада не говори о својој безбједности каже да је то позив на убиство, онда то сви морају озбиљно да схвате”, каже Слободан Жупљанин, декан Факултета за безбједност.

Напад на Вучића у Поточарима никада није добио епилог. Потез Министра спољних послова у Савјету Министара БиХ изазвао је праву буру посебно након изгласавања Резолуције о Сребреници.

Остале Вијести