НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Кошарац: Амбасада САД у стилу локалног шерифа држи лекције руководству Српске

05/08/2023

Америчка амбасада свакодневним писанијама јача наше увјерење да није добронамјерна према Републици Српској и српском народу – рекао је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Сташа Кошарац.

 

 

Кошарац је у својој објави на Инстаграму истакао да је Амбасада САД одавно изашла из оквира пристојног дипломатског понашања, “па у стилу локалног шерифа узимају себи за право да држе лекције народном вољом изабраном предсједнику и руководству Српске.

– Знају добро да политика предсједника Додика чува и штити Републику Српску. Зато га и нападају! И када мислите да је америчко бахаћење досегло врхунац, демантују вас новим нивоом дрскости, цинизма и ароганције – наводи Кошарац.

Он тврди да је јучерашњи осврт Амбасаде САД јалов покушај да оправдају негативан однос према Српској и упорно кршење права српског народа да на демократски начин, легално и легитимно, изабере своје политичке представнике.

– Поновићу оно што сам раније рекао – амбасадор Марфи је попримио исувише сарајевских мириса и у маниру чаршијског шанера креира нове подвале и пласира лажи. Застрашујућа је чињеница да су спремни на све, осим да прихвате истину – каже министар.

Ма колико им то тешко пало, додаје Кошарац, истина је да српски народ и Република Српска подржавају политику Милорада Додика и руководства Српске.

– Истина је да такво опредјељење српски народ доказује у сваком изборном циклусу. Истина је да Америка апсолутно нема везе с тим! – закључио је Кошарац.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести