НОВОСТИ

Кошарац: Бећировић – освједочени србомрзац и провинцијски популиста

17/06/2024

Иступ бошњачког члана Предсједништва БиХ на конференцији у Швајцарској отклонио је и најмању сумњу да је Денис Бећировић освједочени србомрзац, фалсификатор и провинцијски популиста, истакао је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Сташа Кошарац

– Просто је невјероватно како је успио изрећи толико неистина и небулоза за тако кратко вријеме! Наравно, по устаљненој матрици, оптужио је Српску и њено руководство за подривање Дејтона уз помоћ Русије, уз поруку да проруске снаге у БиХ угрожавају мир. Нисам стручњак за Бећировићев ментални склоп, али је евдентно да у његовој глави егзистира паралелни универзум нетакнут реалношћу и чињеничним стањем – истакао је Кошарац.

 

Кошарац наводи, да чињенице кажу да Бећировић, по ко зна који пут, вршља по свијету и покушава да у име БиХ износи личне политичке ставове и опсервације, кршећи Устав и законе земље у коју се куне.

 

– Чињенице кажу да Бећировићево дипломатско солирање нема подршку и сагласност Предсједништва БиХ, као јединог уставно надлежног органа за креирање и вођење спољне политике. Чињенице кажу да Бећировићеви једнострани и унилатерални иступи представљају озбиљан проблем за БиХ, јер ова земља може опстати и функционисати искључиво као дејтонска, састављена од два ентитета и три конститутивна народа, уз стриктно поштовање уставних надлежности.

 

Свако дјеловање изван оквира Устава и Дејтона, директна је пријетња БиХ, миру и стабилности, додаје Кошарац.

 

– Чињеница је да БиХ нема званична став о ситуацији у Украјини, јер о томе Предсједништво БиХ није донијело одлуку. Све што је о том сукобу изрекао Бећировић, искључиво је његов лични став, а не званичан и усаглашен став БиХ. Чињеница је, као што сам то раније рекао, да сваки пут када Бећировић проговори у име БиХ, БиХ је све мање. О томе треба да води рачуна – додаје Кошарац на друштвеној мрежи “Инстаграм”.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести