НОВОСТИ

Кошарац: Изборну вољу грађана проводиће институције Српске

08/04/2024

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац рекао је да Република Српска има изборни суверенитет и да је њено уставно право да бира посланике Народне скупштине, делегате Вијећа народа, предсједника и потпредсједнике Српске, делегате Дома народа ПСБиХ, те скупштине градова, одборнике скупштина општина, градоначелнике и начелнике општина.

Кошарац је нагласио да је израз изборног суверенитета Републике Српске и закључак Владе којим се позивају сви чланови органа за провођење избора из Српске да поднесу оставке.

 

– То је јасан и недвосмислен одговор на насртаје и тенденциозне намјере недобронамјерних странаца, првенствено мислећи на нелегитимног /Кристијана/ Шмита и амбасадора /САД у БиХ Мајкла/ Марфија, као и бошњачког политичког фактора – навео је Кошарац у објави на друштвеним мрежама.

 

Он је истакао да је таква политика антисрпска, антиуставна и антидјетонска, усмјерена против изборног, уставног и сваког другог капацитета Републике Српске.

 

– Одговорна политика предсједника Милорада Додика и институција Српске никада неће дозволити да изборну вољу грађана прекрајају појединци, које именује нелегитимни странац и структуре које воде политику против Српске – рекао је Кошарац.

 

Он је нагласио да ће изборну вољу грађана Српске проводити кредибилне институције и органи Републике Српске.

 

– Очекујем да ће сви чланови органа за провођење избора из Српске поступити по закључку Владе и поднијети оставке, потврђујући патриотски однос према Српској и слиједећи политику њених институција – навео је Кошарац.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести