НОВОСТИ

Кошарац: Изетбеговићеве пријетње миру у БиХ

17/03/2023

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац рекао је да су изјаве лидера СДА Бакира Изетбеговића, у којима поново звецка оружјем и пријети ратом, посљедица очигледне фрустрације и хистерије због губитка власти након октобарских општих избора.

 

 

– Изетбеговић и поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић који се, нажалост, свјесно придружио првом човјеку СДА у ратнохушкачким изјавама, ни на који начин не могу уплашити или поколебати институције Републике Српске и представнике Републике Српске на нивоу БиХ у спровођењу политике мира, очувања Дејтонског споразума и свих права које тај споразум и Устав БиХ гарантују Србима – поручио је Кошарац за Срну.

Према Кошарчевим ријечима, Изетбеговићеве ратнохушкачке изјаве имају за циљ да обесхрабре оне стране званичнике који сматрају да је лидер СДА највећа опасност по мир и највећи реметилачки фактор у БиХ.

– Изетбеговић се грчевито бори за опстанак у власти у Федерацији БиХ, као и на позицији првог човјека СДА и очигледно га нервира чињеница да странци не подржавају ни једно нити друго – оцијенио је Кошарац.

Према његовим ријечима, Изетбеговић по сваку цијену покушава да политичке проблеме из Федерације БиХ пренесе у Републику Српску што му, каже Кошарац, неће успјети.

– Република Српска је безбједна и политички и економски стабилна. Институције Републике Српске функционишу у пуном капацитету и у стању су да спријече било какав покушај угрожавања мира, безбједности и стабилности – нагласио је Кошарац.

Он је позвао правосудне институције да се позабаве изјавама и порукама Изетбеговића.

– Правосудне институције не би требало да ћуте и да игноришу чињеницу да изјаве Бакира Изетбеговића представљају очигледно кршење Дејтонског мировног споразума и пријетњу миру у БиХ – закључио је Кошарац.

 

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести