НОВОСТИ

Кошарац: Марфи и његови сљедбеници урушавају БиХ

28/10/2023

Управо амбасадор САД у БиХ Мајкл Марфи и његови сљедбеници урушавају Дејтонски споразум и управо траже антидејтонска ријешења како би могли да моделирају Републику Српску, поручио је за РТРС Сташа Кошарац, замјеник предсједавајућег Савјета министара, коментаришући убрзан процес пред Судом БиХ у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Милоша Лукића, који је заказан за 22. новембра.

 

 

– Сметња таквом моделирању је управо предсједник Републике Српске Милорад Додик, и из тог разлога је сва негативна енергија усмјерена против Додика и институција Републике Српске, али и Српске у цјелини, а промотер такве идеологије је управо Марфи, потом амбасадор Велике Британије, нажалост и неки локални извођачи, који виде шансе да у таквом моделирању могу доћи на власт. Међутим, грађани Републике Српске потпуно јасно препознају малигни утицај Марфија и они вјерују предсједнику Републике Српске и њеним институцијама – истакао је Кошарац.

Кошарац напомиње да је то само наставак прљаве активности амбасадора САД у БиХ.

– Ово је његов утицај на институције правосуђа, у овом случају Суда БиХ, са потребом да се обрачунавају са званичним политикама Републике Српске које су донесене у складу са Дејтонским споразумом и Уставом и његовим малигним утицајем у БиХ да се у континутитету сврстава на страну оних политика које су дефинисане против Републике Српске и њених институција – додао је Кошарац.

Кошарац је истакао да је видљиво да Марфи води прљаву кампању и дириговане политичке процесе против предсједника Српске и његове породице с циљем да у Српској спроведе значајне проблеме, тј. да јој се одузме имовина, да институције Српске буду кажњене само зато што обављају свој посао у складу са Уставом.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести