НОВОСТИ

Кошарац: Наводни убрзани пут у НАТО је вожња у леру

15/10/2023

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац рекао је да одређени политичари могу да сањају и маштају о чланству у НАТО-у, али да у реалности БиХ неће у тај савез јер Република Српска никада неће дати сагласност за чланство у војној алијанси која је извршила агресију над Српском и Србијом.

 

 

– Одређени облик сарадње може да постоји, али чланство не. Српска је за демилитаризацију и војну неутралност – поручио је Кошарац.

Када је ријеч о жељама министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза за чланство БиХ у НАТО, Кошарац је рекао да одређени политичари о томе само могу да сањају.

– Да не кажем – халуцинирају. Да разјаснимо и ово – генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг може да сваке седмице дође у БиХ, али БиХ неће у НАТО. Могу да му лично буду домаћини и да га воде кући, али БиХ неће у НАТО – навео је Кошарац на Инстаграму.

Он је нагласио да је наводни убрзани пут БиХ ка НАТО-у вожња у леру.

– То је више него јасно, али они опет наглас маштају. То постаје дегутантно. Ми не споримо право одређеним политичарима да сањају и маштају о чланству у НАТО-у. Нека сањају у тишини, сами са собом, нема потребе да јавно говоре о својим сновима. Посебно немају право да говоре у име БиХ – поручио је Кошарац.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести