НОВОСТИ

Кошарац: Ни СНСД, ни Република Српска не могу се условљавати

11/10/2023

Замјеник предсједавајућег Савјета министара Сташа Кошарац истакао је да је шокиран намјером федералних посланика да у Парламентарној скупштини БиХ да опструишу ратификацију Уговора о финансирању пројекта медицинског комплекса у Бањалуци.

Кошарац, који је и члан Предсједништва СНСД-а, нагласио је да се ни СНСД ни Република Српска не могу условљавати и да овим додатно угрожавају пројекте у Федерацији БиХ.

 

Он је на Инстаграму написао да не може људски да разумије да неко покушава саботирати уговор за финансирање проширења медицинског комплекса.

 

– Зашто то раде?! Треба да се освијесте – ријеч је о медицинској установи. Ријеч је о здрављу људи! Шта је њихов мотив, осим очите жеље да оспоре и успоре развој Српске?! Нећете нас уцјењивати – поручио је Кошарац.

 

Кошарац сматра да федералне политичке структуре треба да престану да испуњавају захтјеве странаца и да се окрену договору.

 

– Но, ако су ово размишљања унутар “тројке”, то је опасније. Онда их то дисквалификује! – нагласио је Кошарац.

 

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да је јучерашња хитна сједница одгођена јер су посланици овог и Српског клуба били за обједињену ратификацију свих уговора на дневном реду, док су посланици из клубова Наше странке и Народ и правда Предраг Којовић и Денис Звиздић против тачке која се односи на ратификацију Уговора о финансирању, пројекта медицинског комплекса у Бањалуци.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести