НОВОСТИ

Кошарац: Нисмо изненађени наставком правне лакрдије у режији неуставног Суда и Тужилаштва

12/09/2023

Замјеник предсједавајућег Савјета министара Сташа Кошарац истакао је да није изненађен наставком правне лакрдије у режији неуставног Суда и Тужилаштва, а по жељама једног нелегитимног странца.

 

– Неће они бирати средства до свог циља – да развласте и уруше Републику Српску. Препрека на том путу је политика предсједника Милорада Додика и зато су се окомили на њега. Не, њима није битно право, Устав, Дејтонски споразум. Погазили су све могуће правне принципе и постали послушници обичног мешетара, који нема легитимитет високог представника и нелегално борави у БиХ – навео је Кошарац на Инстаграм налогу.

 

Додао је да отужница није ништа друго до политички обрачун са Републиком Српском и њеним легитимним и легалним, народном вољом изабраним предсједником Додиком.

 

– Република Српска ће заштитити свој институције и изборну вољу својих грађана. Немојте сумњати у то! Нисте ви, господо, први који желе да нас подцијене, да нам одузете наша Дејтоном и Уставом загарантована права. Ми имамо одговор на ваша нечасна настојања. Никоме не пријетимо – навео је Кошарац.

 

Истакао је да Српска нуди рјешења базирана на договору два ентитета и три конститутивна народа.

 

– Створили смо нашу Републику Српску, имамо нашу имовину, наше институције и демократски поредак. Створили смо и бранићемо свим демократским средствима, у заједништву и саборности са нашим народом. Српска је уз предсједника Додика! Знамо свој пут! – поручио је Кошарац.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести