НОВОСТИ

Кошарац: Ноторна лаж да иза одлуке ЦИК-а стоје Додик и СНСД

02/06/2024

Ноторна лаж је да предсједник Републике Српске Милорад Додик и СНСД имају било шта са одлуком Централне изборне комисије БиХ да ускрати право СДС-у да учествује на изборима, изјавио је члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац.

 

Сташа Кошарац
Фото: Уступљена фотографија

 

– СДС оптужује предсједника Додика и СНСД због одлуке ЦИК БиХ да им ускрати право на учествовање на локалним изборима. Одавно нисам прочитао већу глупост и неистину – истакао је Кошарац.

Напротив, указао је Кошарац, предсједник Републике Милорад Додик и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и други представници Српске јавно су и на најоштрији начин осудили ЦИК-ову недемократску одлуку.

– Принципијелно смо против самовоље и антидемократских активности незаконито именованог ЦИК-а БиХ – истакао је Кошарац, који је замјеник предсједавајуће Савјета министара.

Позив СДС на, како кажу, “мобилизацију против режима Милорада Додика”, Кошарац каже да је упућен по налогу америчке Амбасаде и амбасадора Мајкла Марфија.

– За забрану учествовања СДС-а на изборима гласали су чланови ЦИК-а БиХ, које су управо они поставили на те функције. Урадили су то под директивом налогодаваца из америчке Смбасаде. Када смо опозицији предлагали бојкот избора по Шмитовом закону, СДС, ПДП и компанија су то одбили – написао је Кошарац на Инстаграму.

Очигледно је, додао је Кошарац, да не смију јавно именовати праве кривце, односно своје западне менторе, па сада лоптицу одговорности пребацују на Додика и СНСД.

– Заиста, одавно већу глупост нисам чуо! Невјероватно је колико поданичка опозиција покушава да дезавуише јавност. Оканите се ћоравог посла – нагласио је Кошарац.

Умјесто јефтиних манипулација, Кошарац је рекао да им било боље да се окрену Српској и политици њених институција.

– Без обзира на све, ми и даље позивамо на јединство и саборност, јер је то најбољи одговор на покушаје урушавања Српске, њеног уставног и демократског капацитета – закључио је Кошарац.

Предсједник СДС-а Милан Миличевић рекао је да иза одлуке ЦИК-а стоје “странци и актуелна власт, укључујући Агенцију за банкарство”.

Остале Вијести