НОВОСТИ

Кошарац: OБA демантовала Хелезове тврдње; Очекујем да се извини Додику

20/09/2023

Замјеник предсједавајуће Савјета министара БиХ и члан Извршног обавјештајног одбора Сташа Кошарац организовао је данас у Сарајеву састанак са директором и замјеником директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Алмиром Џувом и Ристом Зарићем, а поводом спекулативних навода које је недавно у јавности изнио министар одбране БиХ Зукан Хелез.

– Од руководства ОБА БиХ добио сам информацију да су нетачне информације министра Хелеза и да не постоје обавјештајни подаци о наводном бијегу предсједника Републике Српске Милорада Додика, како то јавно тврди актуелни министар одбране БиХ. ОБА БиХ се ограђује од јавно изречених ставова министра Хелеза – истакао је Кошарац.

 

Он је нагласио да је ријеч о неистинитим, нетачним и шпекулативним тврдњама министра Хелеза, који у свом наративу користи дезинформације у политичке сврхе.

 

– Пласирање у јавност нетачних информација и потпуних неистина може се окарактерисати као зла намјера министра Хелеза с циљем урушавања институције предсједника Републике Српске и дискредитације Милорада Додика лично – рекао је Кошарац.

 

Он је оцијенио да је крајње вријеме да политички званичници и носиоци јавних функација преузму одговорност за јавно изречене ставове, посебно када они не одговарају чињеничном стању и усмјерени су на дискредитацију других личности.

 

– С обзиром на чињеницу да је министар Хелез у јавност пласирао дезинформације, од њега очекујем да повуче такве тврдње, те да се јавно и лично извини Милораду Додику – поручио је Кошарац.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести