НОВОСТИ

Кошарац одговорио израелском амбасадору: Неумјесно

03/11/2023

Замјеник предсједавајуће Савјета министара и члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац оштро је осудио непримјерен иступ израелског амбасадора у Хрватској, који је, говорећи о бруталним иживљавањем Хамаса над жртвама, рекао да су Срби у војно-полицијској акцији “Олуја”, за разлику од Палестинаца, имали среће.

 

 

“Непријатно сам изненађен овако неумјесним поређењем. Прије свега, то се уопште не може поредити. Срби су у Хрватској вијековима били на својим огњиштима, са којих су протјерани у злочиначкој акцији ‘Олуја'”, нагласио је Кошарац.

Кошарац је рекао “ако је амбасадор желио да говори о бруталности злочина над цивилним становништвом, онда је могао да каже да је злочин пар екселенс било бомбардовање избјегличке колоне са дјецом, женама и старцима у злочиначкој акцији ‘Олуја'”.

“Срби и Јевреји су братски народ по страдању. Срби су, као и Јевреји, најскупље платили своју слободу. Врло добро разумијемо шта значи борба против тероризма и радикалних исламистичких група. Нажалост, српски народ је у ратовима ’90-их година осјетио на сопственој кожи бруталност исламистичких милитантних покрета”, написао је Кошарац на “Инстаграму” уз фотографију насталу у Приједору 4. августа ове године на обиљежавању Дан сјећања на страдале и прогнане Србе у погрому “Олуја”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести