НОВОСТИ

Кошарац: Опозиција спремна на све, осим да стане уз српски народ

02/09/2023

Замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац оцијенио је да је поражавајуће и срамно што на јучерашњим протестима нико из опозиције није стао уз свој народ, уз Републику Српску и њене институције.

 

 

– Опозиција у Републици Српској спремна је на све – и да преузме власт, и да сарађује са страним мешетарима и окупаторима, и да, попут својих узора из СДА, зауставе било какву могућност договора и напретка. То раде да би дошли на власт. Но, једино на шта опозиција није и никада неће бити спремна јесте да стане уз српски народ у одбрани институција Српске и заштити њених интереса – поручио је Кошарац на свом Инстаграму.

Он је додао да је мотив опозиције власт, а не Република Српска, те да су умјесто јединства и саборности, поново изабрали издају.

– Постоји ли разлика између порука које су упутили опозиционари на рачун протеста грађана Српске и порука које смо с тим у вези чули од бошњачке структуре, чак и оне најрадикалније?! Не постоји, матрица је идентична – навео је Кошарац.

Он је истакао да опозиција не брани институције Српске, већ се по ко зна који пут окомила на њих у намјери да дође на власт.

У времену када су Српска и њене кључне институције нападнуте и под притиском, опозиција их додатно излаже опасностима, нечасним нападима и лажима”, додао је Кошарац.

Како је истакао, посебно је ужасавајуће што се данас поједини опозиционари, који су гласали за одређене закона у Српској, не противе када неуставно Тужилаштво БиХ на основу настране воље узурпатора Кристијана Шмита подиже политичку оптужницу против предсједника Републике Српке.

– Господо, да поновимо, ово није лично питање Милорада Додика, већ поступак предсједника Републике Српке који је у складу са својим уставним надлежностима радио посао за који су га грађани Српске изабрали – нагласио је Кошарац.

Он је додао да је опозиција нијема на ту чињеницу.

– Додатно је парадоксално што они, који су главом без обзира бјежали из скупштинских клупа увијек када је требало одлучивати о важним националним питањима, данас постају најгласнији у тобоже одбрани закона и одлука Народне скупштине Републике Српске. Срамите се таквог лицемјерства! – закључио је Кошарац.

Остале Вијести