НОВОСТИ

Кошарац: Опскурне реакције политичког Сарајева писане једним пером по инструкцији западних амбасада

08/07/2023

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац изјавио је да гнусна подршка политичког Сарајева међународном интервенционизму у БиХ никоме у овој земљи неће донијети ништа добро.

 

 

– Сасвим супротно, мијешање странаца у унутрашња питања води нас додатној дестабилизацији и удаљава од могућности договора два ентитета и три конститутивна народа – поручио је Кошарац у изјави за Срну.

Он је нагласио да сарајевска чаршија у протеклом периоду по истој матрици лажно оптужује предсједника Милорада Додика и руководство Републике Српске за наводно антиуставно дјеловање, отворено призивајући санкције и реакције западних центара моћи.

– При томе, не постоји разлика између представнка тзв. Тројке и СДА. Читава плејада њихових опскурних реакција писана је једним пером по инструкцији западних амбасада – рекао је Кошарац, који је и члан Предсједништва СНСД-а.

Према његовим ријечима, додатно парадоксално је што бошњачка страна константно прича о суверенитету БиХ, истовремено свесрдно подржавајући и призивајућу међународну интервенцију.

– То је школски примјер лицемјерја и подаништва. Но, тежња бошњачких политичких структура да умање позицију Републике Српске остаће само на нивоу пусте жеље. Ако наставе са таквом праксом, једини резултат ће бити мање БиХ. У томе им нећемо сметати – поручио је Кошарац.

Он је упозорио да политичко Сарајево заједно са западњацима на најбруталнији начин урушава Дејтонски споразум и Устав БиХ, настојећи да погази изборну вољу српског народа у Републици Српској.

Кошарац је нагласио да је Милорад Додик изборна воља Срба и Републике Српске, што се потврђује у сваком изборном циклусу рекордним и историјским бројем гласова.

– И онда се Бакир Изетбеговић дрзне да мољака за интервенцију међународне заједнице и тражи смјену предсједника Додика. Којом логиком Изетбеговић, којег је бошњачки народ отјерао са власти, тражи смјену легално и легитимно изабраног предсједника Додика?! – упитао је Кошарац.

Он се осврнуо и на посљедње иступе представника такозване Тројке који позивају на забрану политичког дјеловања предсједника Додика, поручивши да је забрињавајуће што никако не могу да изађу из матрице радикалне политике СДА.

– Са којим правом они причају о некаквм црвеним линијама и угрожавању мира? Нека неко покаже који тачно члан Устава БиХ и Дејтонског споразума су прекршиле институције Републике Српске. Ко у Републици Српској помиње рат и угрожава мир? Да ли су представници Републике Српске помињали планове ‘А’ и ‘Б’? – упитао је Кошарац.

Он је поручио да је крајње вријеме да се престане са обмањивањем и заваравањем јавности.

– Препознајемо намјере лажних тумачења и неоснованих оптужби, али нас оне неће застрашити. Република Српска остаје на политици очувања мира, досљедне примјене изборног Дејтона и поштовања Устава БиХ и Устава Републике Српске – закључио је Кошарац.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести