НОВОСТИ

Кошарац: Политичка агресија на Српску под диригентском палицом Шмита и Марфија

18/01/2024

Напад на замјеника министра одбране у Савјету министара Александра Гогановића је класична политичка агресија на Српску која се проводи под диригентском палицом америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија и нелегалног Кристијана Шмита, поручио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Навео је да се у Српској покуша направити атмосфера притиска на легитимно изабране представнике народа и институције.

 

– Покушава се на неуставан и незаконит начин судити предсједнику Републике Српске Милораду Додику, да се Српској покушава одузети имовина, да покушавају наметнутим законима да моделирају изборну вољу српског народа у БиХ. Шта је то друго, него агресија на Српску – поручио је Кошарац.

 

Истакао је да је из тог разлога упутио захтјев предсједавајућој Савјета министара Борјани Кришто да по доласку из Давоса закаже Извјештајно обавјештајни одбор који би тражио тачне и садржајне информације ОБА у вези са безбједносним изазовима, трендовима и ситуацијом када су у питању представници институција Републике Српске, односно представници српског народа из Републике Српске који раде у институцијама у БиХ.

 

Навео је да је разговарао и са руководством ОБА и од њих тражио састанак у понедјељак.

 

– Они морају да кажу са каквим информацијама располажу с обзиром на чињеницу да се у Сарајеву не дешава ништа случајно. Видљиво је да постоји контаминација и да постоји стратешки приступ напада на институције Српске. Ово је класична политичка агресија на Српску, не само напад на Гогановића – истакао је Кошарац.

 

Подсјећамо, Гогановић је нападнут јуче у Сарајеву након политичког судског процеса предсједнику Републике Српске Милораду Додику уз узвике “Живио бег Хелез, смрт Србину Гогановићу”.

 

Остале Вијести