НОВОСТИ

Кошарац: Политички монтиран процес

16/10/2023

Због нелегитимног високог представника покренут је поступак пред вануставном институцијом против легитимно и легално изабраног предсједника Републике Српске, који је поступао у складу са Уставом. Ово је уџбенички примјер парадоксалности БиХ, непостојања права, правичности и правде – навео је замјеник предсједавајуће Савјета министара и члан Предсједништва СНСД Сташа Кошарац.

Кошарац је на Инстаграм налогу навео да је политички монтиран процес директан је напад на институције Републике Српске и Милорада Додика лично.

 

– Уједно, овим се показује да се жели судити изборној вољи грађана Српске. Суди се и институцијама које свој посао обављају у складу са Уставом. Овим се такође жели послати порука да ће од неуставних институција бити процесуиран свако ко буде радио у складу са Уставом и ко не буде у функцији политика странаца. У оваквом амбијенту и моделираном пројекту дијела међународне заједнице на челу са америчким амбасадором Марфијем, те политичким послушницима страног фактора у БиХ, као и тужиоцима и судијама у неуставним институцијама, можда је коначно вријеме за доношење одлуке о независности Републике Српске – истакао је Кошарац и додао да ће удружени злочиначки подухват против права и правде натјерати нас да тај акт урадимо што прије.

 

Каже, онима који највише аплаудирају политички монтираном процесу, односно прогону, треба да буде јасно да се овим заправо суди БиХ.

 

– Они суде БиХ. Ми нећемо одустати од борбе за Републику Српску, њене институције и слободу избора наших грађана. Стојимо и увијек ћемо стати иза сваког легитимно изабраног представника српског народа. Никада нећемо дозволити да нам један странац, лажни високи представник, моделира изборну вољу и суди нам зато што свој посао радимо у складу са Уставом – поручио је Кошарац.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести