НОВОСТИ

Кошарац: Резолуцијом о Сребреници желе да фабрикују интриге против Срба

03/04/2024

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац рекао је да је иницирање доношења резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН израз једног фалсификата и устаљене потребе да се фабрикују интриге против српског народа.

 

 

Она је потпуно непотребна. Она је израз једног фалсификата и устаљене потребе међународне заједнице, прије свега, западних земаља да заједно са Бошњацима фабрикују неке интриге против српског народа у БиХ и генерално Срба – рекао је Кошарац.

Кошарац сматра да је то само једна врста њихове немоћи и потребе да задовоље одређену врсту уговорених обавеза са странцима, прије свега са САД.

– Мислим да је то њихова устаљена намјера да квалификују српски народ квалификацијама које немају никакве везе са тим – додао је Кошарац.

То је, каже, у конгломерацији напада на Републику Српску и њеног предсједника Милорада Додика, као и на један дио политичког руководства.

– Они то најављују. Видјећемо како ће се ситуација развијати али она ништа неће промијенити – закључио је Кошарац.

Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године закључила је да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида нити геноцид уопште.

Бошњачки дио мисије БиХ при УН самостално, без одлуке Предсједништа БиХ, ради на новој резолуцији о Сребреници која би требало да буде представљена на сједници Генералне скупштине УН 27. априла.

Остале Вијести