НОВОСТИ

Кошарац: Скандалозне Mарфијеве тврдње о нерегуларностима на изборима

15/01/2024

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да би амерички амбасадор Мајлк Марфи, нелегитимни Кристијан Шмит и слични својим малигним утицајима моделирали изборну вољу српског народа, чиме уносе немир и нарушавају политичке односе у БиХ.

Кошарац је оцијенио да су изјаве фрустрираног америчког амбасадора Мајкла Марфија сканалозне и да су превршиле сваку мјеру и упитао на основу чега износи тврдње о нерегуларностима на изборима.

 

Он је напоменуо да у изборном процесу није било примједби.

 

– Уосталом, такозвана ЦИК коалиција, у којој су кадрови ПДП-а и СДС-а, утврдила је изборне резултате. О чему Марфи прича? Ко је уопште он да то тврди? – истакао је Кошарац.

 

Он је указао да ово не ради ниједан амбасадор у свијету.

 

Кошарац је истакао да Марфи жели да бира српске представнике заједно са неуспјешним опозиционарима у Српској и нелегитимним Шмитом.

 

– Не, господо! Представнике Републике Српске бирају и бираће њени грађани. Предсједник Милорад Додик је избор српског народа у Српској. Тако ће и остати, без обзира на ваше константне нападе и провокације – написао је Кошарац на Инстаграму.

 

Кошарац, који је и члан Главног одбора СНСД-а, поручио је да су снага Милорада Додика грађани Српске. “Схватите већ једном – народ Српске је уз Додика! Научите коначно ту лекцију”, рекао је Кошарац.

 

Кошарац је истакао да је јасно да је предсједник Додик мета напада Марфија, Шмита и сличних недобронамјерних према Српској.

 

– Они би да својим малигним утицајима моделирају изборну вољу српског народа. Таквим дјеловањем уносе немир и нарушавају политичке односе у БиХ. Престаните са провокацијама и оканите се Републике Српске – истакао је Кошарац.

Остале Вијести