НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Кошарац: Став Српске јасан – НАТО беспотребна тема заједничке сједнице у Загребу

09/06/2023

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац оцијенио је да је непотребно да се на дневном реду заједничке сједнице Савјета министара и Владе Хрватске нађе тачка која се односи на сарадњу са НАТО савезом.

 

 

Кошарац је у изјави рекао да је хрватска страна, између осталог, предложила да се на заједничкој сједници 20. јуна у Загребу размотри Приједлог закључака о сарадњи са Сјеверноатлантским савезом, али да је његов став да је беспотребно разговарати о томе.

 

– Република Српска је против чланства у НАТО савезу и о томе постоје валидне и адекватне одлуке њених институција. Представници Српске у заједничким институцијама никада неће разматрати чланство у овом војном савезу, јер нас обавезују политике и одлуке институција Републике Српске и њеног руководства о војној неутралности. Осим тога, прва НАТО агресија била је на Српску и Србију и то никада не можемо заборавити – истакао је Кошарац.

 

С тим у вези, Кошарац је нагласио да не постоји потреба ни оправдан разлог да се у Загребу или на било којем другом мјесту разговара о НАТО-у.

 

– Наш став је јасан – НЕ чланству у НАТО. Одређени облик сарадње са овим савезом нам је прихватљив, али чак ни то не треба да буде тема разговора изван БиХ, самим тим ни тема заједничке сједнице у Загребу – рекао је Кошарац.

 

Према његовим ријечима, енергију на заједничкој сједници боље би било усмјерити на рјешавање спорних питања која се тичу свих грађана.

 

– Примарно мислим на проблематику изградње спорног одлагалишта на Трговској гори. То је прва тема коју сам предложио за дневни рад заједничке сједнице и заиста очекујем озбиљну расправу о овом горућем проблему – закључио је Кошарац.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести