НОВОСТИ

Кошарац: Театар апсурда сусрет Бећировића и Шмита

09/07/2024

Театар апсурда једини је могући термин за вјеродостојан опис састанка предсједавајућег Предсједништва БиХ Дениса Бећировића и Кристијана Шмита, оцијенио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Кошарац је истакао како квазиљевичар Бећировић трчи под скуте фантома из ОХР-а да би му се пожалио на, како је саопштио, “антидејтонске и антиуставне активности” руководства Српске.

 

– Има ли веће антидејтонске и антиуставне појаве од дјеловања нелегитимног узурпатора Шмита, који се лажно представља као високи представник?! Има ли већег парадокса од Бећировићевог залагања за суверенитет БиХ, док истовремено призива међународни интервенционизам – упитао је Кошарац.

 

Он пита и да ли има већег подаништва и слуганства од чињенице да Бећировић тражи рјешења у жалопојкама фантомском високом представнику, умјесто у договору са демократски изабраним представницима конститутивних народа у БиХ.

 

– Има ли већег самопонижења, али и ниподаштавања народа који те је изабрао, од чињенице да сувереност и аутентичност твоје политике почиње и завршава у бијелој згради на адреси Емерика Блума 1? Од чињенице да своје политичко дјеловање сводиш на “везивање коња гдје ти ага каже” – пита Кошарац.

 

Несувисло је, каже, објашњавати Бећировићу да у Декларацији усвојеној на Свесрпском сабору нема ниједан елемент који би угрозио мир и стабилност у БиХ, региону и Европи.

 

– Несувисло је њему причати о томе да ништа спорно нема у чињеници да су кадети Војне академије у Београду продефиловали су улицама Приједора уочи обиљежавања 82 године од Битке на Козари. То је пракса коју годинама баштинимо у оквиру његовања традиције ослободилачких ратова – написао је Кошарац на Инстаграму.

 

Илузорно је очекивати, додао је Кошарац, да Бећировић то може схватити, јер му мржња према Србима и свему што носи префикс српски то никада неће дозволити.

 

Умјесто да сагледа чињенично стања и погледа истини у очи, Кошарац је оцијенио да ће се Бећировић, као шампион популизма и општих мјеста, наравно одлучити за нелегитимног Шмита и нову рунду блебетања и измишљотина.

 

– Као што рекох, театар апсурда. Оправдано се питам да ли је постало сувишно реаговати на то или је у Денисовом најбољем интересу утврђивање дијагнозе и адекватна терапија? Што се тиче Шмита, нема дилеме – карта за Њемачку у једном правцу – закључио је Кошарац.

 

Бећировић се јуче у разговору са Шмитом поново бавио Декларацијом Свесрпског сабора наводећи да је њен садржај “опасан”, да “угрожава мир у регији, међународно право и основне одредбе Дејтонског мировног споразума”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести