НОВОСТИ

Кошарац тражи одговор: Ко је 11. јула спустио заставе БиХ на пола копља без сагласности Савјета министара?

12/07/2023

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац затражио је информацију од надлежне службе у заједничким институцијама о томе на основу којег акта или налога су заставе БиХ 11. јула године спуштене на пола копља на зградама институција БиХ и Тргу БиХ у Сарајеву.

 

Он је то затражио с обзиром на чињеницу да Савјет министара није донио одлуку о проглашењу овог датума даном жалости у БиХ.

 

Кошарац је у допису Служби за заједничке послове институција БиХ подсјетио да Савјет министара БиХ на 17. сједници одржаној 05. јула, због непостојања консензуса, није прихватио Приједлог Одлуке о проглашењу 11. јула 2023. године даном жалости у БиХ.

– Упркос неусвајању поменуте одлуке Савјета министара, 11. јула 2023. године заставе БиХ су спуштене на пола копља, односно јарбола, на зградама институција БиХ и на Тргу БиХ у Сарајеву – истакао је Кошарац.

 

С тим у вези, затражио је од надлежне службе да му у најкраћем року достави информацију о томе која институција је издала акт или налог на основу којег су на поменутим објектима заставе БиХ 11. јула 2023. године истакнуте на пола копља, односно јарбола.

 

Да је Савјет министара БиХ донио одлуку да 11. јули прогласи даном жалости, Служба за заједничке послове институција БиХ била би задужена да изврши одлуку у дијелу који се односи на спуштање застава на пола копља.

Али Савјет министара није усвојио одлуку због непостојања консензуса. Српски министри су били против.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести