НОВОСТИ

Кошарац: Зашто политичко Сарајево има потребу да буди авети рата?

02/04/2024

Политика Републике Српске подразумијева мир, стабилност, поштовање Дејтона и Устава кроз договор два ентитета и три конститутивна народа, али да политичко Сарајево има константну потребу да буди авети рата звецкајући оружјем – навео је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

Кошарац је нагласио да је безбједносна ситуација у БиХ стабилна и да не постоје безбједносни изазови већег степена, што је чињеница коју је потврдио и Еуфор.

 

– Али, ако се чињенице не подударају са наративом политичког Сарајева, тим горе по чињенице. Тако би Денис Звиздић поново, по ко зна који пут, распоређивао НАТО трупе у Брчко дистрикту, уједно призивајући и већу присутност снага Еуфора. Каже, због /предсједника Српске/ Милорада Додика и ратнохушкачке реторике из Српске! О чему то Звиздић прича? Звуче ли му најаве партнера из “тројке” о производњи дронова “самоубица” као школски примјер пацифистичке реторике, након што је савладао лекцију бившег страначког шефа о “хаубицама за не дај Боже”? – написао је Кошарац на “Инстаграму” након састанка са замјеником министра одбране у Савјету министара Александром Гогановићем.

 

Кошарац је питао зашто бошњачки политички фактор има константну потребу да буди авети рата звецкајући оружјем, те у чему је поента подизања тензија и сијања страха међу становништвом?

 

– Нама је потпуно јасно коме одговара дестабилизација прилика у БиХ и ко на сваки могући начин подрива унутрашњи договор – нелегитимни Кристијан Шмит и дио западних дипломата на челу са америчким амбасадором Мајклом Марфијем – навео је Кошарац.

 

Он је указао да су то адресе на које бошњачки политичари “иду по памет”.

 

– Избаците сулуде идеје из усијаних глава и прекините са милитантним наративом. Никакав хаос овдје нећете изазвати, ма колико се трудили да то диригујете. Политика Српске је мир, стабилност, поштовање Дејтона и Устава кроз договор два ентитета и три конститутивна народа. Наша права очуваћемо кроз институционалну борбу у складу са Уставом – поручио је Кошарац.

Остале Вијести