НОВОСТИ

Ковачевић: Да би Шмита макар саслушали, мора прво донијети резолуцију СБ УН

23/01/2024

Да би Кристијана Шмита било ко макар саслушао, мора прво донијети резолуцију Савјета безбједности УН, истакао је делегат у Клубу Срба у Дома народа Парламентране скупштине БиХ Радован Ковачевић.

 

 

– До тад, њемачки држављанин Шмит је ништа више до странца који, без да то икога занима, покушава коментарисати политичке прилике у БиХ. Дакле, политички аналитичар. И то лош – објавио је Ковачевић на друштвеној мрежи Икс.

Шмитово мишљење о европским интеграцијама БиХ, рекао је он, не занима нас уопште.

Ковачевић је нагласио да човјек који демократски изабране лидере једне земље назива “мајмунима у циркусу и воловима”, очигледно је неко ко се са европским вриједностима није срео ни у пролазу.

– Додик је, с друге стране, неко ко је добио мандат од народа и грађана на слободним и демократским изборима. И само грађани могу да му кажу шта он треба или мора. То су чињенице. Шмит може само да их поштује или не поштује. Али, у суштини, и не занима нас – поручио је Ковачевић, реагујући на изјаву Шмита да, како је рекао, предсједник Српске Милорад Додик треба да потпише изјаву о “лојалности држави БиХ”.

Остале Вијести