НОВОСТИ

Ковачевић: Данас смо ушли у почетак краја БиХ

16/10/2023

Данас смо ушли у почетак краја БиХ, истакао је Радован Ковачевић, делегат у Клубу Срба Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, након изјашњавања предсједника Републике Српске Милорада Додика по оптужници за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

 

 

– Циљ овог процеса је да се понизи Република Српска. Међутим, понизиће се они који су хтјели да понизе Српску, тиме што сте довели предсједника једне Републике, који је избор свих грађана Републике Српске и који по том Уставу изражава државно и национано јединство Републике – нагласио је Ковачевић.

Ковачевић додаје да је Устав провјеравала Венецијанска комисија и није га оспорила, а неко данас покушава да суди Додику зато што је радио свој посао.

– Никада овдје није суђено вишем званичнику од Додика. Не постоји ни један грађанин Републике Српске, можда има један, а то је /потпредсједник ПДП-а/ Игор Црнадак, који каже да се овдје не суди Републици Српској. Ако питате шта мисле грађани Републике Српске, отиђите у Нови Град, Требиње, и у Брчко, Бијељину, Лопаре, Шамац, Бањалуку…. и питајте шта они мисле о томе. Да ли је ово БиХ, или прћија Кристијана Шмита и /америчког амбасадора у БиХ/ Мајкла Марфија – поручио је Ковачевић, додавши за крај:

– Живјела Република Српска!

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести