НОВОСТИ

Ковачевић: Док признају лажну државу Косово, Комшић и Бећировић не признају званичну БиХ

11/11/2023

Састанком са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, Жељко Комшић и Денис Бећировић показали су да, док признају лажну државу Косово, истовремено не признају званичну и дејтонску БиХ, коју би требало да представљају, написао је на “Иксу” делегат у Клубу српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.

 

 

“Поступањем мимо званичних одлука институција БиХ и игнорисањем Уставом предвиђених процедура за доношење одлука и утврђивање званичних ставова, што су манифестовали овим срамним састанком, али и недавним излагањем у Савјету безбједности или неовлашћеним давањем инструкција амбасадору БиХ у УН, Комшић и Бећировић су грубо и директно прекршили Дејтонски споразум и атаковали на уставни поредак БиХ”, истакао је Ковачевић.

Он је додао да, они који не поштују територијални интегритет других земаља, не могу и не требају очекивати ни да други поштују територијални интегритет њихове земље.

“Без обзира на Комшићеве и Бећировићеве неодговорне, али поступке без правне тежине, званична БиХ поштује територијални интегритет Србије и самим тим сматра Косово и Метохију њеним саставним дијелом, односно њеном аутономном покрајином”, рекао је Ковачевић

Ковачевић је истакао да Република Српска неће никада дозволити да се такав став промијени.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести