НОВОСТИ

Ковачевић: Или ће Српска бити јасно видљива у процесу европских интеграција БиХ, или интеграција више неће бити

29/10/2023

Делегат у Клубу Срба Дома народа Парлментарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је да је на састанцима у Бриселу, одржаним ове седмице, примијетио значајан утицај кампања лажи и дезинформација о Републици Српској и њеном руководству, те да је свима јасно одговорио да је све што Република Српска ради искључиво мирна, демократска и институционална борба за очување њених Уставом загарантованих права и уставног поретка у БиХ.

 

 

– Република Српска ће или бити јасно видљива у процесу европских интеграција БиХ, или европских интеграција БиХ више неће бити – нагласио је Ковачевић.

Он је на друштвеној мрежи Икс написао да је протекле седмице боравио у посјети Бриселу и одржао велики број састанака са парламентарцима Европског парламента, али и представницима Европске комисије и Савјета.

– Заједно са колегама из Парламентарне скупштине сам објаснио да у БиХ имамо много проблема и да не постоји много ствари око којих смо сагласни, али да је европски пут нешто око чега тренутно имамо најшири консензус свих у БиХ и да би зато било веома битно и корисно да у децембру донесу одлуку о отварању приступних преговора са БиХ – навео је Ковачевић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести