НОВОСТИ

Ковачевић: Из Сарајева празне приче о чланству у НАТО-у

13/04/2023

Делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић изјавио је да је данас из сједишта НАТО-а потврђено да из Сарајева долазе празне приче, те да БиХ само сарађује са тим војним савезом, а да чланство не долази у обзир.

 

 

Ковачевић је навео да је потпуно јасно да је БиХ од прошлог мандата промијенила свој однос према НАТО-у, а да је до тада пут у ту алијансу имала као званичну политику.

Он је подсјетио да је током прошлог мандата, захваљујући тадашњем српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, који је успио да добије сагласност друга два Жељка Комшића и Шефика Џаферовића, одлучено да БиХ само сарађује са НАТО-ом.

– Јасно је дефинисано Програмом реформи, што је тада усвојено у Предсједништву, а то је да Програм реформи не прејудицира чланство у НАТО, што значи да се о том чланству уопште не разматра и да би за евентуално чланство била неопходна нова одлука – рекао је Ковачевић за АТВ.

Према његовим ријечима, то значи да би и Република Српска давала своје мишљење, а мишљење Српске о НАТО-у је потпуно познато.

– Тако да, све оно што тренутно слушамо од људи из Сарајева, само су празне приче, а то је потврђено и данас из сједишта НАТО-а. БиХ може да сарађује са НАТО-ом, али чланство у НАТО не долази у обзир – рекао је Ковачевић.

Остале Вијести