НОВОСТИ

Ковачевић о одбијеној жалби СНСД-а: Политичка одлука, свима је јасно како се гласа!

24/06/2024

Сваком човјеку који има право да гласа, јасно је на који начин је могуће гласати и да се мора гласали у квадратић поред имена странке, а не на начин да ви прекрижите име странке, каже Радован Ковачевић, делегат у Клуба Срба (СНСД) у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, коментаришући одлуку Суда БиХ који је одбио жалбу СНСД-а и признао гласачки листић ПДП-а.

 

 

“Овдје су нашли један гласачки листић, потпуно је јасно, неважећи, јер је сваком човјек који има право да гласа, јасно на који начин је могуће гласати и да се мора гласали ту квадратић поред имена странке, а не на начин да ви прекрижите име странке. Када прекрижите име странке, то никако не може да значи да све ви гласали за ту странку, то може само да значи да сте ту странку прекрижили и да вам је све на свијету прихватљиво осим те странке. Имали смо један процес у којем су они уважили жалбу СНСД-а и рекли да је све оно што смо ми тврдили у жалби јасно и да не може да се доводи у питање, међутим, сада су су одлучили потпуно другачије”, рекао је Ковачевић.

Ковачевић каже да је јасно да се ради о политичкој одлуци.

“Потпуно је јасно да се ради о политичкој одлуци, која нема апсолутно никакве везе са правом и правдом из разлога што имамо један суд који, по истом питању, без икаквих доказа, без икаквих нових материјала доноси у два случаја, двије разлочите одлуке. Јасно је да се ради о политичком пројекту, рушења народне воље, српској народа у БиХ, и свих грађана Српске. Потпуно су јасне чињенице да је СНСД убједљиви побједник општих избора, али смо ми видјели, од дана избора, почели са пројектом рушења народне воље, јер смо имами одмах у изборној ноћи чињеницу да су евидентни изборни губитници проглашавали побједу и то славили са дјечијим шампањцем. Да су у том ЦИК-у, који је под директном политичком контролом, доносили срамне одлуке о поновном бројању гласова за предсједник Републике, да су исцрпили све могућности, да су имали још неку могућност поништили би резултате и евидентне изборне губитнике прогласили за побједнике”, каже Ковачевић.

Он сматра да се све ово дешава јер “Марфи не може да прихвати ништа сем онога што он потенција”.

“У међувремену се десила та ескалација Шмита са Милорадом Додиком и руководством Српске и Мајкла Марфија који не може да прихвати ништа сем оног што он потенција и форсира у БиХ, а то је да у БиХ нема мјеста за Србе и Хрвате и зато је дошло до промјене одлуке Суда који је јефтино средство за борбу против Српске”, закључује Ковачевић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести